Progresity blog - news

Van Data naar Informatie: GeoVisia Dash in actie!

Geschreven door Progresity | Jan 24, 2024 10:53:42 AM

Kent u deze nog?

Zeven jaar geleden lanceerden we met trots ons product, GeoVisia Analytics.

Een applicatie ontworpen voor het maken van dashboards op maat, met als doel waardevolle inzichten te verkrijgen uit eigen data. Van het opsporen van foutieve waarden tot het monitoren van boominspecties en het analyseren van totaalwaarden; Analytics beloofde het allemaal. Hoewel het nog steeds in dienst is bij enkele gewaardeerde klanten, heeft het helaas niet de verwachtingen waargemaakt. 

Als Product Manager vraag ik me natuurlijk af waarom bepaalde zaken wel of niet succesvol zijn geworden. Hierbij kwamen drie belangrijke pijnpunten naar voren: 

  1. Tijd: De applicatie kwam te vroeg op de markt. Zeven jaar geleden waren beheerders druk bezig met inventarisatie en het op orde brengen van data. Het was wellicht niet het ideale moment voor data-analyse.
  2. Ontoereikende functionaliteit: Analytics bood de mogelijkheid om staafdiagrammen, taartdiagrammen, lijndiagrammen en een kaart te gebruiken. Echter, bleek deze functionaliteit onvoldoende aan te sluiten bij de diverse behoeften van onze gebruikers.
  3. Black box: De applicatie werd als een leeg canvas geleverd. Hoewel het klanten de vrijheid gaf om creatief te zijn, resulteerde dit soms in verwarring over waar en hoe te beginnen. 

Deze waardevolle lessen hebben we ter harte genomen in de ontwikkeling van onze nieuwe dashboard applicatie: GeoVisia Dash. 

GeoVisia Dash

GeoVisia Dash wordt geleverd met een uitgebreide reeks standaard dashboards op basis van IMBOR (Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte). Deze dashboards, gekoppeld aan specifieke vakdisciplines zoals Groen, Sensoren en Verharding, ondersteunen gebruikers bij hun diverse werkprocessen. Klanten met IMBOR+ profiteren bij de aanschaf van de applicatie direct van deze dashboards. 

De applicatie omvat nu al twintig verschillende componenten, waaronder de graadmeter, draaitabel en de, bij gebrek aan goed Nederlands alternatief, Treemap. Gebruikers die zelf dashboards willen samenstellen, hebben alle vrijheid om dit naar eigen wens te doen.  

 

Inzicht in data

Laten we eens nader kijken naar een van de standaard dashboards, zoals aanwezig in de standaard set. Dit dashboard is gebaseerd op de Minimale Data Set (MDS) verharding zoals gedefinieerd binnen het IMBOR en biedt inzicht in de vulgraad van specifieke attributen per objecttype en de gemiddelde vulgraad per wijk. De kaart toont de locaties van deze objecten. 

Met dit dashboard heeft de gebruiker in één oogopslag inzicht in de datakwaliteit en de werkgebieden die aandacht behoeven.  

Veel gestelde vragen (FAQ): 

Q: Moet ik IMBOR+ hebben om de applicatie te gebruiken?  
A: Nee, dat is niet verplicht. Echter, IMBOR+ biedt wel voordelen door de integratie met de standaard dashboards. 

Q: Kan ik een standaard dashboard aanpassen?  
A: Jazeker, de standaard dashboards kunnen niet direct gewijzigd worden, maar je kunt ze kopiëren via "Opslaan als..." en vervolgens de kopie naar wens aanpassen. 

Q: Ik heb een geweldig idee voor een nieuw dashboard, kan dat worden toegevoegd?  
A: Absoluut! We staan open voor suggesties en innovatieve ideeën. Neem gerust contact met mij op! 

Met GeoVisia Dash zetten we een nieuwe stap in dashboarding, met verbeterde functionaliteiten, meer gebruiksgemak en een nauwere aansluiting op de behoeften van onze gewaardeerde gebruikers. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en blijven openstaan voor feedback en suggesties.